24.5 C
Athens
12 May - 2024

Αυτή είναι η νέα γενιά του i-Cockpit της Peugeot-έχει οθόνη 21 ιντσών (Φωτογραφίες)

Must read

Αν είσαι κάτοχος κάποιου σύγχρονου μοντέλου της Peugeot, τότε είσαι εξοικειωμένος με την ιδέα του i-Cockpit. Για όλους τους υπόλοιπους, έτσι ονομάζεται ο ψηφιακός πίνακας οργάνων ο οποίος σε κάποια μοντέλα είναι και 3D. Σίγουρα η αισθητική του εσωτερικού των μοντέλων της Peugeot είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες που μπορείς να βρεις σήμερα στην αγορά, αν και η διάταξη των οργάνων είναι τέτοια, που σε μερικούς δημιουργεί κάποια μικροπροβλήματα στην ορατότητα.

Η Peugeot έκρινε πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για το πέρασμα στην επόμενη γενιά του i-Cockpit, το οποίο και θα δούμε για πρώτη φορά στο νέο αμιγώς ηλεκτρικό 3008 που θα παρουσιαστεί στις αρχές φθινοπώρου του 2023. Από τις πρώτες εικόνες του νέου εσωτερικού που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η Peugeot προσπάθησε να λύσει τα όποια εργονομικά προβλήματα με έναν εντυπωσιακό τρόπο. Αν και το μέγεθος του τιμονιού παραμένει το ίδιο με πριν, μια ενιαία κυρτή οθόνη αφής 21 ιντσών βρίσκεται τοποθετημένη στην κορυφή του ταμπλό και υπόσχεται πλήρη ορατότητα στις ενδείξεις της.

Σε περίπτωση που θεωρείς ότι αυτό που βλέπεις μπροστά σου το έχεις κάπου ξαναδεί, σκέψου το ενδεχόμενο να βρέθηκες πρόσφατα στο εσωτερικό μιας καινούργιας BMW. Ναι, η ενιαία κυρτή οθόνη της Peugeot, δείχνει να έχει αρκετά κοινά με εκείνη της γερμανικής εταιρείας. Η ποιότητα των γραφικών φέρεται να έχει βελτιωθεί σημαντικά, ενώ περιλαμβάνεται και head-up display. Στο τμήμα της οθόνης που βρίσκεται μπροστά στα μάτια του οδηγού, περιλαμβάνονται όλες οι χρήσιμες γι’ αυτόν ενδείξεις, όπως π.χ. η ταχύτητα, η ροή ενέργειας και τα βοηθήματα οδήγησης.

Στην άλλη άκρη της οθόνης, φιλοξενούνται οι ενδείξεις του κλιματισμού, της πλοήγησης και των πολυμέσων. Όπως συμβαίνει και στις περιπτώσεις των μοντέλων 308 και 408, έτσι και στο νέο 3008 θα υπάρχουν τα πέντε πλήκτρα αφής για άμεση μετάβαση στις αγαπημένες σου προεπιλογές (widgets). Με την ευκαιρία να πούμε πως πλέον και το τιμόνι θα περιλαμβάνει κουμπιά αφής, ενώ ένα από τα highlights στο εσωτερικό του νέου SUV της Peugeot, είναι ο ατμοσφαιρικός φωτισμός LED κατά μήκος του ταμπλό, που δημιουργεί ένα εντυπωσιακό εφέ.

Από την πλευρά μας, δηλώνουμε πως το εσωτερικό των Peugeot μας αρέσει και το βέβαιο είναι πως ανυπομονούμε να δούμε τη νέα τους εκδοχή από κοντά.

Πηγή: topgeargreece.gr

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article