18.2 C
Athens
30 April - 2024

Κέρδη στα ασιατικά χρηματιστήρια, σε ανοδικό έδαφος ο Nikkei μετά τις αποφάσεις της BoJ

Must read

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή εν μέσω αισιοδοξίας ότι η αμερικανική Federal Reserve πλησιάζει στο τέλος του κύκλου νομισματικής σύσφιξης και μετά την -αναμενόμενη- απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να διατηρήσει αμετάβλητα τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια της.

Ειδικότερα, η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) αποφάσισε να διατηρήσει το ανώτατο όριο στην απόδοση του 10ετούς ιαπωνικού ομολόγου στο 0,5% και κράτησε τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια της στο -0,1%.

Οι αποφάσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια των κινήσεων της αμερικανικής Federal Reserve και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η Fed διατήρησε τα επιτόκια της σταθερά, μετά από 10 διαδοχικές αυξήσεις, ενώ η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκια της κατά 25 μονάδες βάσης και προετοίμασε τις αγορές για περισσότερες αυξήσεις στο μέλλον.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei επέστρεψε σε ανοδικό έδαφος μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας και πλέον κερδίζει 0,7% στις 33.706,08 μονάδες καθώς οδεύει για την 10η διαδοχική εβδομάδα κερδών.

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται και τα κινεζικά χρηματιστήρια στον απόηχο της απόφασης της κεντρικής τράπεζας της χώρας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα να μειώσει το κόστος στα βραχυπρόθεσμα δάνεια της για πρώτη φορά τους τελευταίους 10 μήνες προκειμένου να τονώσει την ανάπτυξη.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κερδίζει 1,2%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύεται 0,5%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi σημειώνει άνοδο 0,5%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 ενισχύεται κατά 1%.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article