19.4 C
Athens
13 May - 2024

Ο πληθωρισμός της Μ. Βρετανίας «ανησύχησε» τις ευρωαγορές

Must read

Μικρές απώλειες κατέγραψαν χθες οι ευρωαγορές καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Μεγάλη Βρετανία θορύβησαν τους επενδυτές καθώς καταγράφηκε σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά που ανέμεναν οι αναλυτές.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έχασε 0,5% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 457,01 μονάδες με τους περισσότερους τομείς να ολοκληρώνουν τη συνεδρίαση σε αρνητικό έδαφος. Ο τεχνολογικός κλάδος κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες καθώς έχασε 1,6% εν μέσω ανησυχιών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο βρετανικός FTSE 100 έχει περιόρισε τις αρχικές του απώλειες και υποχώρησε κατά 0,13% στις 7.559,18 μονάδες μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός δεν επιβράδυνε τον Μάιο, κάτι που ενδεχομένως να σημαίνει πως η Τράπεζα της Αγγλίας θα πρέπει να κάνει περισσότερα για να τον οδηγήσει στον στόχο της.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο 8,7% τον Μάιο, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις για μικρή πτώση. Τα στοιχεία έρχονται ενώ η Τράπεζα της Αγγλίας συνεδριάζει την Πέμπτη, με τους αναλυτές να έχουν προεξοφλήσει άλλη μια αύξηση των βρετανικών επιτοκίων. Αυτή θα είναι η 13η διαδοχική αύξηση καθώς η κεντρική τράπεζα παλεύει να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό.

Σε άλλους επιμέρους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX έχασε 0,55% στις 16.023 μονάδες και στη Γαλλί ο CAC υποχώρησε κατά 0,46% στις 7.260 μονάδες.

Σε επίπεδο περιφερειακών αφορών ο ιταλικός ΜΙΒ κέρδισε 0,12% και στην Ισπανία ο IBEX έχασε μόλις 0,04%.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article