20.5 C
Athens
5 May - 2024

Μικρά κέρδη ο χρυσός

Must read

Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας ο χρυσός, μετά τις πιέσεις της προηγούμενης εβδομάδας που οδήγησαν το πολύτιμο μέταλλο σε απώλειες άνω του 2%.

Η βραχύβια ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ στη Ρωσία αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον των επενδυτών για τον χρυσό που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους αυξημένης αβεβαιότητας.

Η πρωτοφανής ανταρσία των μισθοφόρων της Βάγκνερ προκάλεσε ρωγμές στην εικόνα του Πούτιν ως πανίσχυρου ηγέτη, με το ρωσικό κράτος να αδυνατεί να σταματήσει την προέλαση των μαχητών του Γεβγκένι Πριγκόζιν που έφτασαν να διανύσουν 800 χλμ. στην πορεία τους προς τη Μόσχα, πριν επιστρέψουν τελικά στις βάσεις τους μετά την υπόγεια συμφωνία με το Κρεμλίνο για να αποφευχθεί η αιματοχυσία.

Οι επενδυτές περιμένουν πλέον να δουν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στη Ρωσία, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η αστάθεια πλέον θα αποτελεί βασικό συστατικό της ρωσικής πολιτικής σκηνής καθώς ο Πούτιν θα επιχειρεί να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε 4,20 δολ. ή 0,2% και έκλεισε στα 1.933,80 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το ασήμι Ιουλίου σημείωσε άλμα 47 cents ή 2,1% στα 22,83 δολ. ανά ουγγιά. Ο χαλκός του Σεπτεμβρίου, στο μεταξύ, υποχώρησε 0,3% στα 3,80 δολ. η λίβρα.

Η πλατίνα Ιουλίου ενισχύθηκε κατά 4,90 δολ. ή 0,5% στα 928,60 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου κατέγραψε ισχυρότερη άνοδο με κέρδη 23,70 δολ. ή σχεδόν 1,9% στα 1.302,70 δολ. ανά ουγιά.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article