17.9 C
Athens
17 May - 2024

Βαριές απώλειες για το αργό

Must read

Κατρακύλησαν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη καθώς μετριάστηκαν οι ανησυχίες για την πολιτική κατάσταση στη Ρωσία μετά από ένα χαοτικό σαββατοκύριακο, με τη μισθοφορική ομάδα της Βάγκνερ να απειλεί την ίδια την πρωτεύουσα της χώρας προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στην εικόνα του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Αυγούστου έχασε 1,67 δολ. ή 2,4% και έκλεισε στα 67,70 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent Αυγούστου υποχώρησε 1,92 δολ. ή 2,6% στα 72,26 δολ. το βαρέλι στο ICE. Το πιο ενεργό συμβόλαιο του Σεπτεμβρίου, έχασε 1,84 δολ. ή 2,5% και έκλεισε στα 72,51 δολ. το βαρέλι.

Οι επενδυτές πάντως θα συνεχίζουν να παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις στη Ρωσία, έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς παγκοσμίως, μετά την βραχύβια ανταρσία της Βάγκνερ το σαββατοκύριακο, στη μεγαλύτερη απειλή που βρέθηκε να αντιμετωπίζει ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν σε όλα τα χρόνια της εξουσίας του.

Ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο αρχηγός της Βάγκνερ, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, έφτασε στη Λευκορωσία στο πλαίσιο της υπόγειας συμφωνίας με το Κρεμλίνο για να λήξει η ανταρσία της μισθοφορικής ομάδας στη Ρωσία. Στους μισθοφόρους της Βάγκνερ δόθηκε η επιλογή είτε να τον ακολουθήσουν στη Λευκορωσία ή να ενσωματωθούν στις τακτικές ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article