20.5 C
Athens
5 May - 2024

Πτώση 0,5% ο χρυσός

Must read

Υποχώρησε ο χρυσός την Τρίτη στη σκιά των ισχυρών κερδών που βρέθηκαν να καταγράφουν οι δείκτης της Wall Street μετά τα ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε 0,5% και έκλεισε στα 1.923,80 δολ. ανά ουγγιά.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ έδειξαν ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη ενισχύθηκε τον Ιούνιο σε υψηλό 17 μηνών καθώς η επιβράδυνση του πληθωρισμού τους τελευταίους μήνες έδωσε ώθηση στην αισιοδοξία των καταναλωτών για την πορεία της οικονομίας.

Την ίδια στιγμή, οι εργοστασιακές παραγγελίες αυξήθηκαν με ρυθμό που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών σημείωσαν άλμα 12,2% τον Μάιο.

Τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την πορεία της οικονομίας οδήγησαν σε ράλι τους δείκτες της Wall, επισκιάζοντας το πολύτιμο μέταλλο που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους αυξημένης αβεβαιότητας. Ο χρυσός ενισχύθηκε τη Δευτέρα στη σκιά της κρίσης στη Ρωσία με την ένοπλη εξέγερση της μισθοφορικής ομάδας Βάγκνερ.

Με θετικό πρόσημο έκλεισε το ασήμι, με το συμβόλαιο Ιουλίου να κερδίζει 13,4 cents ή 0,6% και να σκαρφαλώνει στα 22,96 δολ. ανά ουγγιά. Ο χαλκός Σεπτεμβρίου έχασε 1,6 cents ή 0,4% στα 3,7885 δολ. η λίβρα.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων η πλατίνα Οκτωβρίου πρόσθεσε 1,10 δολ. ή 0,1% και έκλεισε στα 934 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου έχασε 8,60 δολ. ή 0,7% στα 1.294,10 δολ. ανά ουγγιά.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article