20.7 C
Athens
29 April - 2024

Μικτή εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Must read

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια μετά τα ισχυρά κέρδη της Τρίτης στη Wall Street που ακολούθησαν ένα μπαράζ ενθαρρυντικών στοιχείων στις ΗΠΑ τα οποία επιβεβαίωσαν ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να επιδεικνύει αντοχές απέναντι στη νομισματική σύσφιξη.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες έδειξαν βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε υψηλό 17 μηνών, άλμα των πωλήσεων στις νεόδμητες κατοικίες και ισχυρή αύξηση στις εργοστασιακές παραγγελίες με ρυθμό που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα στοιχεία οδήγησαν σε ισχυρά κέρδη την αμερικανική αγορά, με τον τεχνολογικό Nasdaq να σημειώνει άλμα 1,7% και τον βιομηχανικό Dow Jones να τερματίζει ένα εξαήμερο πτωτικό σερί με άνοδο 0,6%.

Οι επενδυτές πάντως περιμένουν η Federal Reserve να επιστρέψει στις αυξήσεις των επιτοκίων μετά την παύση που έκανε στην προηγούμενη συνεδρίαση της, στο πλαίσιο της προσπάθειας της να μειώσει τον πληθωρισμό στον στόχο του 2%. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να κάνει άλλη μια αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης, στην επόμενη συνεδρίαση της τον Ιούλιο, οδηγώντας τα στο 5,25% με 5,50%.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει ισχυρή άνοδο 1,9% στις 33.161,28 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει οριακές μεταβολές, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai χάνει 0,05%.

Το κλίμα σήμερα στις κινεζικές αγορές δεν βοήθησε ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι ο Λευκός Οίκος εξετάζει και νέους περιορισμούς στις εξαγωγές τσιπ με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi χάνει 0,6%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κερδίζει 1,1%.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article