18.8 C
Athens
29 April - 2024

ΗΠΑ: Κύμα καύσωνα πλήττει τις νοτιοανατολικές πολιτείες

Must read

Κύμα καύσωνα πλήττει το νοτιοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, όπου ο υδράργυρος παραμένει πάνω από τους 38 βαθμούς Κελσίου και σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα υγρασίας, δημιουργεί μια αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS) εξέδωσε προειδοποίηση που αφορά περίπου 62 εκατομμύρια κατοίκους στον αμερικανικό νότο – από το Τέξας και την Αριζόνα μέχρι την Αλαμπάμα και τη Φλόριντα.

«Ο κίνδυνος ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος από ένα συνηθισμένο κύμα καύσωνα, λόγω των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών στη διάρκεια της νύχτας και των αυξημένων μετρήσεων του δείκτη θερμότητας (σ.σ. συνδυασμός θερμοκρασίας και υγρασίας που υποδηλώνει την αίσθηση δυσφορίας)», αναφέρει η NWS. «Είναι απαραίτητο να αναζητήσετε τρόπους να δροσιστείτε και να περιορίσετε την έκθεσή σας σε υψηλές θερμοκρασίες», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο δείκτης θερμότητας προβλέπεται να ανέλθει σε 43 βαθμούς Κελσίου στο Ντάλας και σε 44 βαθμούς στη Νέα Ορλεάνη.

Οι υψηλές θερμοκρασίες σχετίζονται με τον θάνατο την Παρασκευή ενός 14χρονου περιπατητή στον εθνικό δρυμό Big Bend του Τέξας. Ο 31χρονος πατριός του σκοτώθηκε σε τροχαίο, στην προσπάθειά του να αναζητήσει βοήθεια.

Περίπου 125.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις παρέμεναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σε Άρκανσο, Τενεσί και Οκλαχόμα, εξαιτίας των καταστροφών που προκάλεσαν στο δίκτυο οι κυριακάτικες καταιγίδες, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο poweroutage.us.

Οι ειδικοί αποδίδουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη τόσο τη συχνότητα όσο και την ένταση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στις ΗΠΑ.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article