20.7 C
Athens
29 April - 2024

Ασιατικά χρηματιστήρια: Μικρά κέρδη ο Nikkei, υποχωρούν τα κινεζικά

Must read

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με τους κινεζικούς δείκτες να υποχωρούν υπό το βάρος των ανησυχιών για την αδύναμη ανάκαμψη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Τις ανησυχίες αυτές έχουν πυροδοτήσει τα αδύναμα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά και η απροθυμία του Πεκίνου να δρομολογήσει ένα νέο δημοσιονομικό πακέτο για την τόνωσης της ανάπτυξης.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες στην Κίνα έδειξαν ότι τα ετήσια κέρδη των βιομηχανικών επιχειρήσεων της χώρας υποχώρησαν με διψήφιο ρυθμό στο πρώτο πεντάμηνο του έτους καθώς η αδύναμη ζήτηση συνεχίζει να πιέζει τα περιθώρια κέρδους.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng χάνει 1,4%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κινείται με μικρές απώλειες 0,1% και ο δείκτης CSI300 των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 0,2%.

Μικρές μεταβολές σημειώνουν τα υπόλοιπα χρηματιστήρια της περιοχής, με τους επενδυτές να εμφανίζονται προβληματισμένοι μετά τις επιθετικές δηλώσεις των κεντρικών τραπεζιτών για την ανάγκη να καταπολεμηθεί ο πληθωρισμός.

Ο πρόεδρος της αμερικανικής Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ μιλώντας χθες σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Fed να προχωρήσει σε νέες αυξήσεις των επιτοκίων της στις επόμενες δύο συνεδριάσεις της στο πλαίσιο της μάχης που δίνει με τον πληθωρισμό.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei κερδίζει 0,1% στις 33.216,41 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi χάνει 0,3%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχωρεί οριακά.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article