20.7 C
Athens
29 April - 2024

Κέρδη στα ασιατικά χρηματιστήρια – Τι γίνεται με τη μεταποίηση στην Κίνα

Must read

Με θετικό πρόσημα κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Παρασκευής, με τα απογοητευτικά στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα να πυροδοτούν νέες ελπίδες για ένα πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης από την κυβέρνηση προκειμένου να δοθεί ώθηση στην αδύναμη ανάκαμψη της οικονομίας από την πανδημία της Covid-19.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κίνα έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα συρρικνώθηκε για τρίτο διαδοχικό μήνα τον Ιούνιο, αν και βελτιώθηκε ελαφρώς από τον προηγούμενο μήνα.

Ειδικότερα, ο επίσημος δείκτης PMI της Κίνας σκαρφάλωσε στο 49,0 τον Ιούνιο από 48,8 τον Μάιο, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας. Μετρήσεις πάνω από το 50 δείχνουν επέκταση της δραστηριότητας, ενώ κάτω από το συγκεκριμένο επίπεδο δείχνουν συρρίκνωση.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν ο δείκτης να διαμορφωθεί στο 49,1.

Ο μη μεταποιητικός PMI στο μεταξύ, που καλύπτει τις υπηρεσίες υποχώρησε στο 53,2 τον Ιούνιο από 54,5 τον Μάιο.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng χάνει 0,1%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει άνοδο 0,7%. Ο δείκτης CSI300 των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης κερδίζει 0,65%.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε μικρές απώλειες 0,1% και έκλεισε στις 33.189,04 μονάδες. Για την εβδομάδα, ο δείκτης ενισχύθηκε 1,2%, ενώ συμπλήρωσε ταυτόχρονα τον 6ο διαδοχικό μήνα κερδών.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi κερδίζει 0,6%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 ενισχύεται 0,1%.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article