22.4 C
Athens
2 May - 2024

Ικανοποίηση του Δήμου Βύρωνα για τη λύση στο πρόβλημα του λόφου Κοπανά και του Θεάτρου Βράχων

Must read

Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί στον Δήμο Βύρωνα για την οριστική λύση που δόθηκε από την Πολιτεία και με την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πάνω στο μεγάλο πρόβλημα που είχε προκύψει με τον λόφο Κοπανά, αλλά και το Θέατρο Βράχων. Η απόφαση του Αρείου Πάγου άνοιγε ουσιαστικά τον δρόμο για να περάσει σε ιδιώτη η έκταση 104 στρεμμάτων στο λόφο Κοπανά, όπου φιλοξενούνται τα εμβληματικά θέατρα και άλλες εγκαταστάσεις άθλησης και αναψυχής.

Μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, αλλά και πρώην δήμαρχο Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά, δόθηκε η λύση, ώστε να εξασφαλιστεί οριστικά και αμετάκλητα ο δημόσιος χαρακτήρας της έκτασης και να δοθεί τέλος σε δικαστικές και άλλες περιπέτειες δεκαετιών.

Ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης εξέφρασε δημόσια με δηλώσεις του την ικανοποίηση των δημοτών, ανέφερε ως μέρα χαράς τη σημερινή και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για το ενδιαφέρον του.

«Από το ξεκίνημα του αγώνα μας το διακύβευμα ήταν αν θα είμαστε ενωμένοι ή διαιρεμένοι. Εμείς επιλέξαμε τον δρόμο της συνένωσης και της συνεννόησης και σήμερα είναι μια ημέρα χαράς, όχι μόνο για τον Βύρωνα και τον Υμηττό, αλλά και για ολόκληρη την Αττική», είπε αρχικά και στη συνέχεια τόνισε:

«Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί κατά τη διάρκεια της προσπάθειας που κάναμε με τον δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού, κ. Τ. Μπινίσκο, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης είναι τιμή στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη, του Μίνωα Βολανάκη, και των αγαπημένων μας Δημήτρη Νικολαΐδη και Ανδρέα Λεντάκη, που οραματίστηκαν και στήριξαν τον δημόσιο χαρακτήρα ολόκληρου του λόφου Κοπανά».

Καταλήγοντας ο κ. Κατωπόδης ευχαρίστησε «δημόσια τον πρωθυπουργό για το ενδιαφέρον του, την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά» και επανέλαβε ότι «για το καλό της πόλης μας, θα κινούμαστε πάντα στο πνεύμα ομόνοιας και συνεργασίας».

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article