18.4 C
Athens
3 May - 2024

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη οκτώ ατόμων για περιβαλλοντική ρύπανση, μετά από απορρίψεις στερεών αποβλήτων

Must read

Για παράβαση της νομοθεσίας περί της προστασίας του περιβάλλοντος κατά συναυτουργία, συνελήφθησαν οκτώ άτομα που εμπλέκονται σε υπόθεση περιβαλλοντικής ρύπανσης, σε αγροτεμάχιο του Δήμου Θέρμης.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε εργοτάξιο εταιρείας οικοδομικών εργασιών, σε περιοχή του δήμου Θερμαϊκού, οι συλληφθέντες ηλικίας 32 έως 57 ετών, πραγματοποιούσαν, κατ’ επανάληψη, εργασίες εκσκαφών με στερεά απόβλητα και με φορτηγά τα έριχναν σε αγροτεμάχιο στο δήμο Θέρμης, με τη συναίνεση του 62χρονου ιδιοκτήτη του, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε επίσης σχετική δικογραφία.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οι παραπάνω πράξεις έχουν ως αποτέλεσμα να προκαλείται υποβάθμιση του περιβάλλοντος, καθιστώντας το ακατάλληλο για τις επιθυμητές του χρήσεις, μεταβάλλοντας τη γεωμορφολογία του εδάφους από τη συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων στερών αποβλήτων και την πρόκληση αρνητικών επιπτώσεων στην οικολογική ισορροπία, την ποιότητα ζωής και την υγεία των κατοίκων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά πέντε Ι.Χ. φορτηγά.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article