17.1 C
Athens
2 May - 2024

Αλλάζει όψη η Λεωφόρος Κηφισίας

Must read

Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει τις στοχευμένες παρεμβάσεις για τη βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών του οδικού δικτύου, με στόχο την αύξηση της ασφάλειας των μετακινήσεων των πολιτών.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες διαγράμμισης στη Λεωφόρο Κηφισίας, από τη διασταύρωσή της με τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας έως την Πλατεία Πλατάνου στην Κηφισιά.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την ενίσχυση των διαγραμμίσεων του οδοστρώματος (διακεκομμένες διαχωριστικές γραμμές), τις διαβάσεις πεζών και τη χρήση ειδικής σήμανσης όπως οι “ζέμπρες”, τα “τόξα”, οι διαβάσεις πεζών και η Λ.Ε.Α.

Η ολοκλήρωση των εργασιών στη Λεωφόρο Κηφισίας αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα (30/6), ενώ παρόμοιες παρεμβάσεις θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε κύριους οδικούς άξονες της Περιφέρειας Αττικής.

Οι εργασίες αυτές αποτελούν μέρος του έργου “Οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση οδικού δικτύου Αττικής αρμοδιότητας ΔΚΕΣΟ”, με προϋπολογισμό 5 εκατομμύρια ευρώ, και εντάσσονται στο στρατηγικό σχέδιο των 7 αξόνων που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και των συνθηκών κυκλοφορίας.

Πρόσφατα, η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποίησε επίσης εργασίες χρωματισμού των κεντρικών στηθαίων ασφαλείας σε επικίνδυνα σημεία της Λεωφόρου Κηφισίας.

Επιπλέον, οι ομάδες εργασίας της Περιφέρειας προχώρησαν στην αντικατάσταση και καθαρισμό των πινακίδων σήμανσης σε κεντρικούς οδικούς άξονες, στην αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού, τη συντήρηση των κεντρικών νησίδων και σε εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις στο οδικό δίκτυο. Τέλος, πραγματοποιήθηκε πιλοτική δράση για τα “καθαρά φανάρια” σε κεντρικές διασταυρώσεις.

Αναφερόμενος σχετικά, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει: «Με χρήσιμες και ουσιαστικές παρεμβάσεις ενισχύουμε την ασφάλεια στις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών, υλοποιώντας βήμα τους άξονες του στρατηγικού πλάνου σχεδιασμό για την δημιουργία ασφαλών υποδομών στους δρόμους της Αττικής μας.

Και η συγκεκριμένη παρέμβαση προσθέτει έναν ακόμη βαθμό στην ασφάλεια των δρόμων, μαζί με πλήθος άλλων εργασιών όπως οι νέες ασφαλτοστρώσεις, η αναβάθμιση των στηθαίων, οι «έξυπνες» διαβάσεις πεζών και η χρήση καινοτόμων εφαρμογών για τον περιορισμό της ταχύτητας.

Η αύξηση των επιπέδων ασφάλειας είναι ένα στοίχημα που το κερδίζουμε καθημερινά, με τα μικρά και μεγάλα έργα που υλοποιούμε σε όλη την Αττική και που στόχο έχουν τόσο την αισθητική βελτίωση της εικόνας της Αττικής μας, όσο και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών σε ένα σύγχρονο, λειτουργικό οδικό δίκτυο».

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article