16.6 C
Athens
16 May - 2024

Κτηματολόγιο: Τέρμα οι ουρές μετά τις εικόνες ντροπής – Νέα πλατφόρμα θα δίνει ψηφιακά αριθμό προτεραιότητας

Must read

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με το θέμα του Κτηματολογίου το υπουργείο αναφέρει ότι από τις 25 Ιουλίου υπάρχει η δυνατότητα ψηφιακής υποβολής συμβολαίων από τους ίδιους τους πολίτες, μέσω του ktimatologio.gov.gr.

Αν λάβει κανείς υπόψη ότι άνω του 70% των πράξεων καταχώρισης αφορούν σε συμβόλαια, με τη σωστή συνεργασία των Δικηγορικών και Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, η διευκόλυνση για πολίτες και επαγγελματίες, θα είναι πολύ σημαντική.

Για τους πολίτες που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν δια ζώσης βρίσκεται σε στάδιο τελικών δοκιμών μια νέα πλατφόρμα που θα δίνει αριθμό προτεραιότητας ψηφιακά και ο πολίτης θα μπορεί να την παρακολουθήσει από το κινητό του τηλέφωνο, χωρίς να απαιτείται αναμονή στην ουρά.

Όπως επισημαίνεται στόχος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» είναι η διεύρυνση των ψηφιακών υπηρεσιών, όπως και η περαιτέρω ενίσχυση και στελέχωση των Κτηματολογικών Γραφείων.

Οι δηλώσεις Κυρανάκη

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, στην τηλεόραση του Alpha, δήλωσε ότι στο υπουργείο «κάνουμε συνεχώς συναντήσεις για το θέμα» με όλους τους φορείς.

Μάλιστα τόνισε πως  «έχει δίκαιο ο κόσμος που διαμαρτύρεται είναι όντως απαράδεκτες οι εικόνες».

Τι πραγματικά συμβαίνει

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους πολίτες έξω από το Κτηματολόγιο Αθηνών καθώς περιμένουν έως και 12 ώρες να εξυπηρετηθούν.

Και όλα εν έτει 2023 διότι υπάρχουν υπηρεσίες που δεν έχουν ακόμα ψηφιοποιηθεί.

Μάλιστα ο κόσμος στήνεται από αργά το βράδυ ώστε να καταφέρει να πάρει χαρτάκι προτεραιότητας για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί.

Για παράδειγμα, απλά για να εκδώσει κάποιος ένα πιστοποιητικό θα πρέπει να μπει σε λίστα αναμονής, που αγγίζει ακόμα και τις δώδεκα ώρες.

Πολλοί είναι αυτοί που στήνονται έξω από το Κτηματολόγιο από αργά το βράδυ. Τα ονόματά τους γράφονται σε μια κόλλα χαρτί που βρίσκεται κολλημένη έξω από το κτήριο.

Το πρωί υπάλληλος του Κτηματολογίου παίρνει το χαρτί και μοιράζει χαρτάκια προτεραιότητας ανάλογα με τον αριθμό του συμβολαίου τους…

Τέλος, είναι χαρακτηριστικό κάποιοι φτάνουν στο Κτηματολόγιο ακόμα και από τις 20:30 το βράδυ!

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article