20.4 C
Athens
28 March - 2024

Η Greenpeace καταγγέλλει υλοτόμους που καταστρέφουν τους βιοτόπους των πάντα

Must read

Έκθεση της περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα αναφέρει ότι υλοτόμοι στη νοτιοδυτική Κίνα καταστρέφουν τους βιοτόπους των γιγαντιαίων πάντα που τελούν υπό εξαφάνιση παραβλέποντας τις προσπάθειες των οικολόγων και τους αυστηρότερους κανονισμούς δασοκομίας.

Η υλοτομία περισσότερων από 1.295 εκταρίων δασικής έκτασης απειλεί τους οικοτόπους σπανίων φυτών και ζώων στους Βιοτόπους των Γιγαντιαίων Πάντα του Σετσουάν, διαπίστωσε η Greenpeace στη διάρκεια διετούς έρευνάς της.

Οι βιότοποι των πάντα εντάσσονται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

«Αυτά τα παραθυράκια του νόμου επιτρέπουν σε μία περιοχή εθνικής και διεθνούς εγνωσμένης αξίας να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης με στόχο το κέρδος, απειλώντας την τοπική άγρια ζωή και τους παγκόσμιους θησαυρούς, όπως τα σπάνια γιγαντιαία πάντα», αναφέρει η έκθεση της οργάνωσης.

Κατασκευαστές έχουν μετατρέψει ορισμένα τμήματα φυσικών δασών σε “επικερδείς φυτείες” εκμεταλλευόμενοι ένα παράθυρο του νόμου που επιτρέπει την ανοικοδόμηση των δασών, προσθέτει η έκθεση.

Μόλις 1.600 γιγαντιαία πάντα έχουν απομείνει στην άγρια φύση, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ταμείο Άγριας Ζωής, το οποίο επικαλείται στοιχεία της κινεζικής κυβέρνησης. Περίπου 300 άλλα ζουν σε συνθήκες αιχμαλωσίας.

Τα ζώα αυτά, που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, ζουν στην Κίνα κι έχουν έναν εξαιρετικά χαμηλό ρυθμό αναπαραγωγής, ειδικά ευρισκόμενα σε αιχμαλωσία.
 

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article