22.4 C
Athens
27 April - 2024

«Ψαλίδι» στις «προμήθειες» των POS σε λαϊκές, ψιλικατζίδικα και ταξί ετοιμάζουν οι τράπεζες – «Ισχυρό κίνητρο η μείωση των χρεώσεων»

Must read

Ψαλιδισμένες προμήθειες για λαϊκές αγορές , ψιλικατζίδικα  και ταξί ετοιμάζουν οι τράπεζες και  οι παρόχοι των POS. Αυτό αφορά τις προμήθειες που πληρώνουν οι επιχειρήσεις για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές με POS.

To Yπουργείο Εθνικής  Οικονομίας και Οικονομικών θα έχει μια ακόμη συνάντηση  (το πιθανότερο την άλλη εβδομάδα) τόσο με εκπροσώπους των τραπεζών όσο και με τους παρόχους των POS για να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το πώς μπορούν να προχωρήσουν σε κούρεμα της προμήθειας που χρεώνουν για τις «μικρές» συναλλαγές που γίνονται ηλεκτρονικά με τη χρήση POS.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, ήδη έχουν υπάρξει προηγούμενες συναντήσεις τόσο με εκπροσώπους τραπεζών όσο και με τους παρόχους και όπως αναφέρουν στον ΟΤ είναι θετικοί στο να προχωρήσουν στη μείωση των προμηθειών για μικρές συναλλαγές έως το ποσό των 10-15€.

Προμήθειες

H μείωση των προμηθειών θεωρείται μάλλον επιτακτική καθώς στους  35 νέους κλάδους  που έχουν προστεθεί στην υποχρεωτική χρήση των POS – μεταξύ των οποίων τα ταξί, τα ψιλικατζίδικα και οι λαϊκές αγορές- είναι σύνηθες  φαινόμενο η ύπαρξη μικρών συναλλαγών. Εκπρόσωποι των κλάδων αυτών έχουν αναφέρει πολλές φορές πως η χρήση των POS στις συναλλαγές κάνει ασύμφορη την πώληση του προϊόντος. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στον OT , η μείωση των χρεώσεων στις συναλλαγές μικρού ύψους θα αποτελέσουν ένα ισχυρό κίνητρο και για τους νέους κλάδους που εντάσσονται στην υποχρεωτική χρήση των POS, δημιουργώντας ταυτόχρονα και για αυτούς ένα πλαίσιο ασφαλών συναλλαγών.

Το νέο πλαίσιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο πλαίσιο που καταρτίζουν οι τράπεζες, προβλέπει «κούρεμα» των προμηθειών έως 50%, στο σκέλος που τις αφορά. Η μέση προμήθεια που επιβαρύνει τον έμπορο για τη χρήση POS κυμαίνεται από 0,8%-1,2% ανάλογα με την τράπεζα και το προφίλ του πελάτη. Χρεώσεις όμως υπάρχουν και από τους παρόχους POS. Αξίζει να σημειωθεί ότι και σε αυτήν την περίπτωση εξετάζεται ψαλίδισμα των δικών τους χρεώσεων. Για αυτό άλλωστε οι συναντήσεις και οι συσκέψεις στο Υπουργείο Οικονομικών έγιναν και με εκπροσώπους των τραπεζών αλλά και των παρόχων.

Πηγή: in.gr

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article