20.4 C
Athens
9 May - 2024

Καιρός: Με καταιγίδες και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες «μπαίνει» η εβδομάδα – Ξανά χειμώνας μετά την Τσικνοπέμπτη

Must read

Με βροχές και καταιγίδες θα κάνει ποδαρικό η νέα εβδομάδα όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός αλλά όπως τόνισε η νέα κακοκαιρία θα είναι μικρής διάρκειας καθώς θα κρατήσει μόλις 12 ώρες το πέρασμά της από την χώρα. Οι βροχές θα κάνουν την εμφάνισή τους από το απόγευμα και θα κρατήσουν μέχρι το βράδυ.

Τα φαινόμενα που τοπικά θα είναι έντονα μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν ανατολικότερα. Βροχές τοπικού χαρακτήρα και μικρότερης έντασης θα εκδηλωθούν από τις μεσημεριανές ώρες στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Αργά το βράδυ όμως, κοντά στα μεσάνυχτα και στο ξημέρωμα τις επόμενης ημέρας, αναμένεται ένα πέρασμα βροχών και καταιγίδων από το λεκανοπέδιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-18 βαθμούς και οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, το βράδυ νότιοι μέχρι 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι, σταδιακά θα δυναμώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-17 βαθμούς, με νοτιάδες 3-5 μποφόρ στο Θερμαϊκό.

Έρχεται πολικό ψύχος μετά την Τσικνοπέμπτη – Πώς θα επηρεάσει τη χώρα μας

Σύμφωνα με μια μακροπρόθεσμη πρόβλεψη από τον «μετρ» του καιρού, Κλέαρχο Μαρουσάκη, έρχεται πολικό ψύχος μετά την Τσικνοπέμπτη (7 Μαρτίου).

Όπως αναφέρει ο ειδήμων, φαίνεται ότι οι πρώτες ημέρες του Μαρτίου θα κυλήσουν με διαδοχικές κακοκαιρίες, ενώ στις 10 με 12 Μαρτίου, λίγες ημέρες μετά την Τσικνοπέμπτη, θα έρθει ένα πολικό κύμα στην Ευρώπη, το οποίο πιθανότατα θα επηρεάσει και τη χώρα μας και θα φέρει τσουχτερό κρύο.

Μάλιστα, η πρόβλεψη αυτή επιβεβαιώνει όσα ανέφερε προ ημερών μετεωρολογικό site, ότι δηλ. ανοίγει  η ρωσική πύλη του ψύχους και φέρνει χιόνια.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article