20.5 C
Athens
5 May - 2024

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό, με θυελλώδεις βοριάδες και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Must read

Παρόλο που τις τελευταίες ημέρες ο καιρός υπήρξε παραπάνω από ανοιξιάτικος με ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, βροχές και καταιγίδες βρίσκονται σε εξέλιξη στα βορειοανατολικά της χώρας, την ώρα που νέες προγνώσεις κάνουν λόγο για αλλαγή του σκηνικού.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι βροχές και καταιγίδες, κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα επηρεάσουν και τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ ο καιρός θα παρουσιάσει νέα μεταβολή από αύριο, Τρίτη (8/4) με θυελλώδεις Βοριάδες στο Αιγαίο, που θα φτάνουν τα 9 μποφόρ τοπικά.

Ειδικότερα, νεότερη πρόγνωση του καιρού κάνει λόγο πως σήμερα Δευτέρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στην πλειοψηφία της χώρας, ενώ μόνο στην Κρήτη θα εκδηλωθούν κάποιες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες, βορειοανατολικές διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7, και στο Αιγαίο τα 8 μποφόρ τοπικά.

Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός αύριο στην Αττική, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί αγγίζοντας τα 4 με 6 μποφόρ και τα 7 μποφόρ στα ανατολικά.

Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 24 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι –κι εκεί– αίθριος, με 23 βαθμούς Κελσίου και μεταβλητούς ανέμους, οι οποίοι θα φτάνουν τα 4 μποφόρ.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article