18.2 C
Athens
29 April - 2024

Σε πτωτική τροχιά το πετρέλαιο – Υποχώρησε κάτω από τα 90 δολάρια

Must read

Το πετρέλαιο υποχωρεί από το υψηλό πέντε μηνών μετά την ανακοίνωση του Ισραήλ ότι θα αποσύρει ορισμένα στρατεύματα από τη Γάζα, καθώς οι αγορές περιμένουν μια σειρά από εκθέσεις αυτή την εβδομάδα που θα δώσουν μια εικόνα της προσφοράς και της ζήτησης.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του μπρεντ υποχωρούν 1,51% στα 89,79 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 85,62 δολάρια με πτώση 1,48%.

Οι γεωπολιτικές εντάσεις

Το πετρέλαιο σημείωσε ράλι πρόσφατα λόγω της κλιμάκωσης των γεωπολιτικών εντάσεων και των κλυδωνισμών στην προσφορά, αυξάνοντας την προοπτική ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς να φτάσει σε τριψήφιο αριθμό.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι αποσύρει ορισμένα στρατεύματα από τη νότια Γάζα και να προετοιμάζονται για μελλοντικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας επίθεσης στη Ράφα. Το Ιράν προετοιμάζει επίσης μια απάντηση σε μια ισραηλινή επίθεση στο προξενείο του στη Συρία, η οποία θα μπορούσε να κλιμακώσει τις περιφερειακές εντάσεις.

«Η μεταβλητότητα του πετρελαίου παραμένει σε μεγάλο βαθμό παρούσα, και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη γεωπολιτική που ενισχύει τις ελλείψεις προσφοράς αλλού», δήλωσε ο Vishnu Varathan, επικεφαλής οικονομικών και στρατηγικής της Mizuho Bank στη Σιγκαπούρη.

Το αργό σημείωσε τέταρτο εβδομαδιαίο κέρδος την Παρασκευή, την καλύτερη πορεία από τον Αύγουστο, αλλά το ράλι έχει αντιμετωπίσει κάποια τεχνική αντίσταση, σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article