15.9 C
Athens
5 May - 2024

Καλοκαιρινές διακοπές…. last year – Όνειρο θερινής νυκτός για πολλούς Έλληνες

Must read

Δυσοίωνες  είναι οι  προβλέψεις των ξενοδόχων, για τις καλοκαιρινές διακοπές των Ελλήνων. Μάλλον κάθε πέρσι και καλύτερα, καθώς η ακρίβεια δεν θα επιτρέψει σε ένα σημαντικό αριθμό Ελλήνων, να κάνουν διακοπες το καλοκαίρι.

Σύμφωνα, με τους ξενοδόχους, οι Έλληνες φέτος θα κάνουν λιγότερες μέρες διακοπές από ότι πέρσι.

Η επαναφορά της Αθήνας ως τουριστικό προορισμό – Τι ισχύει για τις κρατήσεις του Πάσχα

Ολική επαναφορά στον τουρισμό πάντως δείχνει να έχει η Αθήνα, που προσελκύει επισκέπτες και εκτός περιόδου αιχμής. Τα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας είδαν αυξήσεις κατά 9% στις πληρότητές τους τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, αυξάνοντας όμως με αυτόν τον τρόπο τις τιμές.

Σύμφωνα με το γενικός γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Άγγελο Καλλία, η Αθήνα προσέλκυσε αρκετό κόσμο: «Υπάρχουν κάποιες περιοχές στην Ελλάδα οι οποίες κινήθηκαν πάρα πολύ καλά και κατά την περίοδο την χειμερινή αλλά και κατά την παρούσα περίοδο αποδεικνύοντας ότι οι αναγνωρίσιμοι τουριστικοί προορισμοί ή η Αθήνα για παράδειγμα μπορεί να αποτελέσει και τη φετινή χρονιά αποτελεί προορισμό για όλο το χρόνο και αυτό είναι σημαντικό».

Τέλος, για τις κρατήσεις του Πάσχα, υπογράμμισε τους λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς: «Η ηπειρωτική ορεινή Ελλάδα δεν πηγαίνει καλά λόγω της περιόδου του Πάσχα έχουν την τιμητική τους προορισμοί οι οποίοι βρίσκονται τα παράλια ή στη νησιωτική Ελλάδα και κυρίως προορισμοί που βρίσκονται κοντά στα αστικά κέντρα ή δημοφιλείς προορισμοί όπως η Κέρκυρα.

Τουρισμός για όλους 2024: Πάνω 1 εκατ. οι αιτήσεις

Σχεδόν 1.000.000 αιτήσεις πραγματοποιήθηκαν για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024» στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του vouchers.gov.gr.

Στόχος είναι η άμεση τόνωση του εσωτερικού τουρισμού και η ενίσχυση μεταξύ άλλων, των ορεινών περιοχών της χώρας, στην κατεύθυνση ισόρροπης διάχυσης των επισκεπτών σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας ο αριθμός των αιτήσεων ανήλθε σε 972.893. Από αυτές το 78,2% αφορά δικαιούχους που θα συμμετέχουν στην κλήρωση για επιδότηση 200 ευρώ, το 3% αφορούν περιπτώσεις ατόμων με αναπηρία από 67% και άνω που θα συμμετάσχουν στην κλήρωση για να λάβουν διπλάσιο ποσό δηλαδή 400€ ώστε να καλυφθεί η ανάγκη συνοδού ατόμου, και το 18,8% αφορά ευάλωτες ομάδες: έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης και πολίτες άγαμους ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα που θα συμμετάσχουν στην κλήρωση για να λάβουν άυλη ψηφιακή κάρτα αξίας 300€.

Δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια και έχουν υποβάλει οριστική δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το έτος 2022.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article