13 C
Athens
20 April - 2024

Αποκλειστικά με ΑΠΕ θα λειτουργεί, ως το 2035, η πόλη του Σαν Ντιέγκο

Must read

Η μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, που θα λειτουργεί αποκλειστικά με ΑΠΕ, θα είναι το Σαν Ντιέγκο ως το 2035, σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης Κέβιν Φώλκονερ.

Η μετάβαση της 8ης μεγαλύτερης πόλης των ΗΠΑ στην φωτοβολταϊκή και αιολική ενέργεια έχει επίσης ως στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 80% έως το 2050.

Το φιλόδοξο αυτό σχέδιο θα εγκριθεί και τυπικά από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης τον προσεχή Δεκέμβριο, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία ανήκει στους Δημοκρατικούς ενώ ο δήμαρχος στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Το σχέδιο προβλέπει επίσης ότι η πόλη, στην Καλιφόρνια, θα υιοθετήσει δημόσια συστήματα ενοικίασης ποδηλάτων, θα αναβαθμίσει τα δημόσια δίκτυα μαζικής μεταφοράς ώστε αυτά να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον, και θα επιδοτήσει έργα φ/β ενέργειας για τις στέγες κτιρίων.

Επίσης, σχεδιάζεται τα μισά οχήματα της πόλης να είναι ηλεκτρικά ως το 2035, και σχεδόν το 100% του μεθανίου από τα συστήματα αποχέτευσης και επεξεργασίας του νερού να ανακυκλώνεται.

Τέλος, υπάρχει προωθείται πρωτοβουλία για την αύξηση της δασικής κάλυψης της περιοχής στο 35%, βοηθώντας έτσι στη μεγαλύτερη απορρόφηση διοξειδίου του άνθρακα.

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article