17.7 C
Athens
29 April - 2024

Θετικό έδαφος οι τιμές του πετρελαίου, παρά τα προβλήματα με τον αγωγό Colonial

Must read

Οι τιμές του πετρελαίου αντιστράφηκαν την Τρίτη και πέρασαν σε θετικό έδαφος, καθώς οι έμποροι στοιχηματίζουν ότι το Colonial Pipeline θα ανέβει σύντομα. Το αμερικανικό West Texas Intermediate (WTI) σημείωσε άνοδο 23 σεντς για διαπραγμάτευση στα 65,17 $ ανά βαρέλι, αφού κέρδισε 2 σεντ τη Δευτέρα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent σημείωσαν άνοδο 24 σεντς στα 68,56 δολ. Το βαρέλι, μετά την άνοδο 4 σεντ τη Δευτέρα

Σύμφωνα με το Reuters, η Colonial Pipeline, η οποία μεταφέρει περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) βενζίνης, ντίζελ και καυσίμων αεροσκαφών, έκλεισε το δίκτυό της την Παρασκευή μετά από κυβερνοεπίθεση.

«Είναι πολύ πιθανό να δούμε μειωμένη ζήτηση αργού πετρελαίου. Ορισμένα διυλιστήρια στο Τέξας έχουν ήδη μειώσει τα τρέχοντα επίπεδα λόγω του ότι ο αγωγός είναι εκτός λειτουργίας », δήλωσε ο Lachlan Shaw, επικεφαλής της έρευνας για τα βασικά προϊόντα της National Australia Bank.

«Αυτό θα επηρεάσει προφανώς τις τιμές του αργού πετρελαίου, παρόλο που κάποια τμήματα του αγωγού ξεκινούν ξανά και η Colonial αναμένει ότι ο αγωγός θα επιστρέψει στην παραγωγική του ικανότητα το σαββατοκύριακο».

Η Colonial δήλωσε τη Δευτέρα ότι στοχεύει στην επανάληψη πλήρους λειτουργίας έως το τέλος αυτής της εβδομάδας. Η διακοπή, ωστόσο, έχει ήδη οδηγήσει την Motiva Enterprises LLC να κλείσει δύο από τις τρεις μονάδες αργού στα διυλιστήρια Port Arthur 607.000 bpd στο Τέξας, το μεγαλύτερο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article