16.8 C
Athens
19 March - 2024

Ο καιρός της Τετάρτης: Ζέστη, μέτριας έντασης άνεμοι και πιθανότητα βροχοπτώσεων

Must read

Σήμερα, Τετάρτη, προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας, με τοπικούς όμβρους τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημεριανές ώρες και στο Κεντρικό Ιόνιο.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 31 βαθμούς), από 21 έως 35 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 37 βαθμούς), από 20 έως 36 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 17 έως τους 32 βαθμούς), από 24 έως 33 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, από 24 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 25 έως 31 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 Μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Αιγαίο ισχυροί 6 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι πρόσκαιρα από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 Μποφόρ.

Ηλιοφάνεια αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και στα παραθαλάσσια τμήματα η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 Μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 5 Μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά και υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 Μποφόρ.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article