23.3 C
Athens
3 May - 2024

Θετικό κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια, σε υψηλό 20 μηνών ο Nikkei

Must read

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια ακολουθώντας τα κέρδη της Wall Street εν μέσω αισιοδοξίας ότι η Ουάσινγκτον ενδεχομένως να πλησιάζει σε μια συμφωνία για την αύξηση της οροφής του χρέους προκειμένου να αποφευχθεί το αδιανόητο ενδεχόμενο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να βρεθεί σε θέση να μην μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος της.

Την Τετάρτη ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι υπογράμμισαν την αποφασιστικότητα τους να καταλήξουν σε μια συμφωνία ακόα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα επιστρέψει νωρίτερα από το ταξίδι του στην Ασία για να συνεχίσει τις συνομιλίες την Κυριακή.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν έχει προειδοποιήσει πολλές φορές ότι η κυβέρνηση ενδεχομένως να βρεθεί σε αδυναμία να εξυπηρετεί τις δανειακές της υποχρεώσεις ακόμα και από την 1η Ιουνίου χωρίς την αύξηση του χρέους.

Στο ταμπλό τώρα, ο ιαπωνικός Nikkei σκαρφαλώνει σε νέο υψηλό 20 μηνών στις 30.599,44 μονάδες, με άνοδο 1,7%. Κίνηση πάνω από τις 30.795,78 μονάδες θα οδηγήσει τον δείκτη στο υψηλότερο επίπεδο από το 1990.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κερδίζει 0,5%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κινείται με μικρά κέρδη 0,1%. Ο δείκτης των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης CSI300 χάνει 0,1%.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν επιβράδυνση των εξαγωγικών επιδόσεων της Ιαπωνίας. Ειδικότερα, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 2,6% τον Απρίλιο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, από 4,3% τον Μάρτιο, χάνοντας την εκτίμηση των αναλυτών για 4,5%.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article